Luja

Luja

Újratervezés (1.rész)

2024. február 08. - V. Meredek

és a légvédelmi szirénákhoz már hozzászoktam, de ahhoz a helyzethez képtelen vagyok, hogy egy ideje nem tudok elvergődni egy tisztességes fodrászhoz, főleg, mióta bevonultak a Gépek a fővárosba. Most nézd meg a hajam, nem frizura ez, összevissza áll, tudod, ki vágta legutoljára? Valami tábori borbély a Nagyvárad téri barikádnál. Mióta I. Hunor trónra lépett - arra a trónra, amit maga barkácsolt még a nem-király korában -, minden megváltozott. Kezdetben, még a civilizált szócsaták időszakában, a király azzal érvelt a polgárháború ellen, hogy nem elég környezetbarát, a nép pedig azzal vágott vissza, hogy a hegemónia sem az. Mert a király megmondta, hogyha a "hozzáállás nem lesz megváltozva, akkor be lesz avatkozva", az Ellenállás meg erre azt reagálta, hogy okés, akkor a polg.háború meg roppantul ki lesz törve. De ez a felkelés más, mint a többi. Nem annyira halálos. Mivel a király nem állat, és végtére is a legmodernebb időket éljük, rájött, hogy nem kell annyi emberéletet beáldozni itthon egy buta kis felkelés miatt, ezért döntött a Gépek bevetése mellett. A haditechnika is tart már ott, hogy ne kelljen értékes emberi életeket kioltani. Ezek a Gépek úgy néznek ki, mint abban a régi csillagos-háborús filmben a Birodalmi lépegetők: négy lábon állnak, zakatolnak, becserkésznek, likvidálnak. Azt olvastam az ingyen szórt Népszavában, hogy precíziós, koncentrált energianyalábbal megbénítanak, majd lehajolnak érted, a szájukba vesznek és lenyelnek, busz nagyságú belsejükben túszul ejtenek, és ha megtelt a pocijuk, a gyűjtőtelepeknél ürítenek ki magukból. Minden falánk, robusztus masina a gyomrában szállítja a bázisra az aznap leszüretelt fogolytermést, ott leguggol és kinyomja mind, a katonák meg összekapkodják őket, mielőtt elszaladhatnának - én még nem láttam ezt, de muris lehet. Nem bánnám, ha egy Gép elkapna, csinos hadifogoly lennék, még így, kócosan is, meg legalább eljutnék pár szép helyre. Ingyen. Idén még úgyse nyaraltam... Groovy, mi?

Amikor a gyűjtőbázison összejön egy adott lélekszámú emberfő, vonatra tessékelik, majd az átnevelő táborokba deportálják őket, amik általában festői helyeken terülnek el, mint Tihany, vagy Bükkszentkereszt, ahol megkezdődhet a király által megálmodott mentálhigiénés tudat-átképző program. Már csak az extracsóró országok használnak ilyen fayin életkímélő Gépek helyett emberi erőforrást háború esetén. Máshol persze vannak továbbfejlesztett példányok is, a mieink régiek, és csak harminc darab ilyen népregulázó Gép működik, egészen retró darabok, még 2061-ben, a németektől vettük őket használtan, ők voltak a „Hamburgi Fiúk”, ahogy az újságok nevezték a brigádot. Ez volt az első komolyabb bevetésük, és kettő már az elején magától kigyulladt a vecsési fronton. Egy korábbi testvérük még repülni is tudott, de hamar bekrepált és pár ezer méter megtétele után meredeken zuhanni kezdett, a színesfémgyűjtők pedig már háromszáz méteren összevesztek rajta. Selejtes bóvlikat sóztak ránk, mert nagyon sok lerobbant meló közben, vagy újra kellett installálni az op-rendszerüket. Szóval, nincsenek hullák, csak foglyok, és civilizált háború is lenne ez, már-már egy nagy társasjáték, ha a Gépek haladása közben leomló hidak és épületek nem temetnének maguk alá senkit. Többnyire csak túszokat szednek, de ha valaki pofán lövi őket, akkor viszonozzák a tüzet, és azt már halálosan.   

A bejegyzés trackback címe:

https://luja.blog.hu/api/trackback/id/tr1018317025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása